2023-04-03

Afet ve Acil Durumlara Dirençli Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi



Afet ve Acil Durumlara hazırlık ve müdahale kapsamında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin tüm birimlerinde “2023 Yılı Depreme Hazırlık ve Farkındalık & İlk Yardım Eğitimi Projesi” ile afetlere ve acil durumlara yönelik dirençlilik ve zarar azaltma çalışmaları başlatılmıştır.

Proje ile,  tüm birimlerde afet bilinci kültürünün oluşturulması ve farkındalığın artırılması, deprem öncesi, sırası ve sonrası güvenli davranışlarla olası bir depremde kayıpların azaltılması, acil durum planları kapsamında gerçekleştirilecek tatbikatlarla ve tahliye planlarının revizyonu ile doğru davranış şekillerinin afet ve acil durumlarda uygulanabilmesi ve ilk yardım ekipleri dışında gönüllülere de ilk yardım eğitimleri ile sertifikasyon faaliyetlerinin yapılması sağlanarak üniversitemizin afet ve acil durumlara dirençliliğini artırılması amaçlanmıştır.

Proje kapsamında; “Depreme Hazırlık ve Farkındalık Eğitimi ve Deprem Tatbikatı, İlk Yardım Eğitimi, Acil Durum Planlama Komisyonları İle Görüşme, Acil Durum Planlarının Gözden Geçirilmesi, Risk Değerlendirme Ekipleri ile Görüşme, Risk Değerlendirmelerinin Gözden Geçirilmesi” faaliyetleri Prof. Dr. Tülin YILDIZ ve Doç. Dr. Ayşe Handan DÖKMECİ tarafından gerçekleştirilmektedir. 

 

http://2023 YILI DEPREME HAZIRLIK VE FARKINDALIK & İLK YARDIM EĞİTİMİ PROJESİ